SMJEŠTAJ    I    OKOLICA    I    AKTIVNOSTI    I    GALERIJA FOTOGRAFIJA    I    CJENIK    I    KONTAKT

   
 
  Skradski vrh
Je uobičajen izlet iz Skrada, a pruža jedan od najširih i najdaljih pogleda u Hrvatskoj, barem tako govori Hirc autor knjige "Gorski kotar". Vide se sva goranska brda, Učka, Velebit, Klek, Plešivica, slovenske Alpe. Za lijepa vremena jasno se vide kuće u Karlovcu i Zagrebačka gora
Zeleni vir
Područje Zelenog vira proglašeno je rezervatom prirodnih vrijednosti. Zeleni vir je snažan izvor na dnu plitke, prostrane spilje nad čijim su se ulazom nadvile okomite stijene visoke 70 m, niz koje se ruši živopisan slap stvarajući blistavu vodenu zavjesu.

Vražji prolaz
Druga atraktivnost je 800 metara dugačak kanjon Vražji prolaz. Mnogi ga smatraju jednim od najljepših prizora u našoj zemlji. Kroz usku guduru, jedva dva metra široku, među stijenama visokim stotinjak metara, probija se, divlje šumeći, planinski potok Jasle. Nad njim, na nosačima usječenim u živu stijenu, načinjene su galerije i mostići kojima se prolazi. Naokolo su strme stijene, a u dubini, pod nogama huči zapjenjen potok.

Muževa hižica
Na kraju Vražjeg prolaza nalazi se nova posebnost ovog atraktivnog izletišta nazvana Muževa hižica. Ova spilja nalazi se iznad zaravni kojom završava Vražji prolaz, spilja je vrlo prostrana dugačka je oko dvjesto metara i bogata je sigama, na kraju spilje koji još nije u cijelosti istražen nalazi se jezerce.

Izvor Kupe - Kupska dolina
Izvor Kupe je jezeroliko krško vrelo tirkizne, zeleno-plave boje, a zove se još i Kupeško jezero. Dugačko je 200 i prosječno široko 30 m. Izvor Kupe, jedna od mnogih još uvijek neriješenih zagonetki krša, jedno je od najjačih, najprostranijih i najdubljih hrvatskih vrela. Kupska dolina i gornji tok Kupe raj su za oči idealno mjesto za biciklizam i šetnju.

Kamačnik
Kamačnik - zaštićeni krajolik svojim prirodnim ljepotama pobuđuje pozornost već dugi niz godina. Kroz njegovu slikovitu sutjesku izgrađen je pješački put, drveni mostići i galerije.

Zaštićeni krajolik Petehovac
Petehovac kao zaštićeni krajolik zauzima posebno mjesto u delničkom turizmu, tu je skijalište i vučnica, a nudi se i noćno skijanje. Na jugoistočnoj strani Delnica on se uzdiže poput reljefne stepenice, iza koje se nastavlja valovita visoravan, izuzetno pogodna za turno skijanje, s vrhovima višim od 1000 m, prema Mrkopaljskom kraju. Posjetite Ledenu dvoranu tj. klizalište u Delnicama i sportsku dvoranu s bazenom.

Park šuma Golubinjak
Smještena nedaleko od Lokava, izuzetan je dar prirode, pružit će Vam odmor za dušu i tijelo u hladu svoje stoljetne šume

Risnjak
Velebni masiv Risnjaka, bjelinom svojih golih uzdignutih stijena sa najvišim vrhovima, dominantno je izdignut nad zelenilom goranskih šuma. Kao kruna kamenih uzvisina izdvaja se Veliki Risnjak (1528 m) kao jedan od najljepših hrvatskih vidikovca sa kojeg se otvaraju beskrajni vidici